Днес е : Петък, 15 Януари 2021

Създадена е необходимата организация за провеждане на балотажите в неделя

Публикация 02 Nov, 2019 / akcent.bg

   В Областна администрация Русе пристигнаха бюлетините и изборните книжа за провеждането на втория тур на изборите за кметове на общини и кметове на кметства на част от територията на областта.

   На практика на 3-ти ноември до изборните урни да упражнят своя вот за избор на кмет на община ще отидат жителите на Ветово, Две могили и Русе. Във всички останали общини, както и в трите споменати по-горе с изключение на Сливо поле ще се проведе балотаж при избора на някои от кметовете на кметства.

   Беше създадена организация и веднага при пристигането на бюлетините и изборните книжа те бяха предадени на представители на Общинските избирателни комисии от съответните населени места.

   От страна на председателя на Общинската избирателна комисия в Русе Николай Братованов беше посочено, че общият брой на бюлетините е 158 000, като поради по-лесното техническо провеждане на балотажа амбицията на ОИК е по-бързо обработване на протоколите.

   Като интересен факт за община Русе беше отбелязано, че в периода от 27-ми октомври до 3-ти ноември общо 23-ма души ще навършат пълнолетие и ще могат да упражнят за първи път правото си на вот. Беше изразена и надежда за по-висока избирателна активност в сравнение с тази на първия тур. Броят на секциите ще бъде същият, т.е. 217, а подвижните избирателни секции са 2.

   Също така беше посочено, че три социологически агенции ще извършват екзитпол, а това са именно „Алфа Рисърч“, „Екзакта“ и „Тренд“.

Коментари

Реклама

Реклама