Днес е : Петък, 15 Януари 2021

Декларация на Съюза нарепресираните от комунизма в България

Публикация 31 Oct, 2019 / akcent.bg

                Уважаеми  русенци,

   След няколко дни ще отбележим 30 години от падането на комунистическия режим в България! Младото поколение не само не помни, но и почти нищо не знае за това срамно, белязано с подлост и престъпност време! Защото комунистите избиха безжалостно и генетически унищожиха онези, които със своя интелект и труд градиха България преди 09.09.1944г.!След това те безпрепятствено управляваха цялата страна и я опасаха с доносници и хора със слаби нравствени устои! Малцината оцелели трябваше да правят компромиси! Към вас, уважаеми граждани на Русе, градът на културата и интелекта, се обръща „Съюзът на репресираните от комунизма“!

   Изправени сте пред важен, принципен избор за кмет на вашия град! Комунизмът, ако приемем, че е всъщност победа на подлостта и мракобесието, не си е отишъл истински! Той само успешно се трансформира в лицето на наследниците на тези, които го бранеха и чрез които се управляваше цели 45 години страната! Един от тези наследници е и кандидатът на БСП – Пенчо Милков! Един обикновен гражданин, който не следи активно хода на събитията и историята трудно може да разпознае хората, които са преки носители на гена на престъпността и зависимостите, поради врастването на комунизма в тъканта на т. нар. народ, отровните и развращаващи цветя на привидно добрите, лъскави хора, чийто генезис е комунистически!

   Опонентът на Пенчо Милков е Диана Иванова! Един успял директор на училище, подредено, проспериращо! С безупречна биография, уважавана и грижовна, отговорна и скромна! Не защото е от ПП ГЕРБ, а защото е успяла в една система, наречена образование, където се изисква труд, висок интелект и настойчивост за постигане на високи цели! Ако един управленец е доказал себе си на едно място, значи това е стилът на неговата работа, значи, че той е високоотговорен!

   В България никога не беше проведена лустрация! Досиетата на виновниците за комунистическия геноцид се отвориха 16 години след промените! Комунистите оказаха яростна съпротива и само в нашата страна декомунизацията беше деблокирана! Сега, 30 години след началото на промените, нито едно комунистическо престъпление не беше осъдено! Да, през 2000 г. Народното събрание прие декларация и обяви комунистическия режим за престъпен! Но много хора бързо забравиха този факт! Нещо повече, заедно с фашизма комунистическия режим беше отречен и заклеймен и в световен мащаб!

   Обръщаме се към млладото поколение! Оценете свободата, която беше постигната с цената на хиляди жертви на една тоталитарна система! Свободата не е даденост, а висша ценност, която получихме от демокрацията! Пазете я, като гласувате отговорно и мислите за утре, за Вашите деца, които ще изградят едно бъдеще на Вашия град без зависимости, на духовно богати хора, на предприемчиви личности, с каквито примери вашият град се гордее, живяли много преди комунизма и тръгнали от красивия дунавски град Русе!

Нека да победи истината, достойнството и справедливостта!

Съюз на репресираните от комунизма

31.10.2019 г.

София

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама