Днес е : Вторник, 7 Юли 2020

Удобство за жителите на Дружба и Чародейка се оказа нощната тролейбусна линия, която Община Русе пусна

Публикация 25 Oct, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

  Вече четири месеца в града се откроява един тролейбус с надпис   „Нощната линия на Русе”. Това атрактивно и практично возило се случи в Русе и пътува с въвеждане на нощната линия на обществения транспорт в кв. "Дружба", която функционира и представлява удобство за жителите и гостите на града.

     Нощната линия се изпълнява пилотно за период от една година, като първият курс бе извършен на 10-ти май.

    Основният маршрут, по който се движи тролеят, е от кв. "Дружба" до Централна ж.п. гара и минава през:  ул. "Даме Груев", бул. "Васил Левски", бул. "Христо Ботев", бул. "Цар Освободител", бул. "Ген. Скобелев", ул. "Борисова".

   Придвижването на  тролейбуса от /до депото до началото на основния маршрут на нощната линия става по маршрут: бул. "Трети март", ул. "Николаевска", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Цар Освободител", бул. "Христо Ботев", бул. "Васил Левски", ул. "Даме Груев"/.

    От 1 октомври курсовете на нощната линия се изпълняват с ново удължено разписание- от 21:30 ч. до 03:10 ч. Тролейбусът, който пътува по тази линия е специално брандиран, а с цел популяризиране на нощната линия са разработени информационни брошури и плакати. Те съдържат подробно разписание на маршрутите и са достъпни във всички превозни средства на "Общински транспорт Русе" АД.

  Цената на билета за еднократно ползване на нощната линия е в размер на 1 лв., както е и при останалите линии, по които тролеи пътуват през деня. Към момента не се предвижда въвеждането на отделни месечни карти, които да важат само за нощната линия. Гражданите, които притежават карти за линии, които минават по този маршрут могат и ги използват при придвижването си с нощната линия.

   Маршрутът на нощния тролей  дава възможност на пристигащите на Ж.п. гара Русе да ползват на изгодна цена обществения транспорт, въпреки късните часове. Линията се оказа удобство и за значителен брой млади хора, които работят в централната част на града и към полунощ трябва да се прибират в най-големия квартал на Русе.

    Проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" /Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове"/ се реализира с финансиране по Програма "Хоризонт 2020"..

 

Коментари

Реклама

Реклама