Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Наградиха специалистите в изданието Лекар на годината 2019

Публикация 21 Oct, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Регионална колегия на БЛС в лицето на председателя и д-р Цветан Райчинов връчи днес годишните награди на отличените специалисти „Лекар на годината”. Награждаването е в отделни категории и тази година те са седем от различни специалности и различни изпълнители на медицинска помощ.

  Церемонията е трябвало да се състои на 19-ти октомври в Деня на българския лекар, но и макар на „патерица” д-р Райчинов поздрави колегите си, като им пожела най-вече здраве.

  Ето и имената на отличените специалисти.

Д-р Наско Тютюнджиев- УМБАЛ Медика, Пластично- възстановителна и естетическа хирургия,

Д-р Боян Валентинов- УМБАЛ Канев, специалист по ортопедия

Д-р Петя Петрова- Бяла, специалист по нефрология,

Д-р Катерина Генова- КОЦ- Русе, специалист по специалист по медицинска онкология и вътрешни болести,

Д-р Николай Ненов- СИМП ДКЦ-1 – специалист по ортопедия

Д-р Сергей Ненов- Общопрактикуващ лекар гр. Мартен, специалист по вътрешни болести

Д-р Десислава Пейчева- Център за психично здраве, психиатрия

Д- р Райчинов каза, че това са специалисти, но които може да се разчита.

   Председателят на Регионалната колегия изрази задоволство от работата и изрази мнение, че тук се работи по-добре отколкото на национално ниво. В лекарската структура членуват около 700 лекари, като цифрата е една сравнително постоянна величина. Има заминаващи, но и идват нови млади лекари, които специализират в двете големи болници.

   Като най-сериозен проблем си остава недостатъчното заплащане. Според  д-р Райчинов лошото е, че проблемът не се дефинира точно. Става въпрос за заплащане и за начин на заплащане- цените на клиничните пътеки. България все още е много далече от Европа в това отношение, дори и Румъния е по-напред от нас.

   По отношение на условията на работа- има видимо подобрение. Обяснимо е, че в частната болница „Медика” инвестициите са повече и условията са по-добри. Подобрение има и в УМБАЛ Канев и като условия, и като заплащане, и като дейност.

Коментари

Реклама

Реклама