Днес е : Понеделник, 26 Септември 2022

ОИК призовава за толерантност и без омаскаряване на кандидатите за кметове и за общински съветници

Публикация 21 Oct, 2019 / akcent.bg

Русе се нарежда на второ място след София по брой подадени сигнали за нарушения

   Публикувани са фалшиви новини в определени онлайн медии, които опетняват името на определени кандидати за кметове. Призоваваме за толерантно поведение в оспорваната и напрегната предизборна кампания, която се наблюдава в община Русе, заяви председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Русе Николай Братованов.

   Той каза, че по този повод вече има депозирана жалба в ОИК. Сигналът е бил подаден вчера, като комисията ще излезе с решение в късния следобед днес.

   Братованов обясни, че Изборният кодекс следи да не бъде опетнявано доброто име на определен кандидат за кмет или за общински съветник. "Това вреди на равнопоставения старт на всеки един от кандидатите, особено във финалната фаза на предизборната кампания", каза Братованов.

   Той информира, че в ОИК в Русе има депозирани 19 жалби. Това я нарежда на второ място след София по брой на подадени сигнали, свързани с нарушения на правилата в предизборната кампания. По думите му една четвърт от жалбите са оставени без уважение. При останалите са констатирани нарушения. Става дума основно за разлепени на неправилните места агитационни материали, като са дадени насоки за тяхното премахване. БТА

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама