Днес е : Сряда, 3 Юни 2020

Фестивал на шоколада в Италия

Публикация 21 Oct, 2019 / akcent.bg

   Голям фестивал на шоколада “Eurochocolate” започна в неделя в Перуджа, която през следващите 10 дни ще стане център за всички любители на сладкарското изкушение.

   Фестивалът се провежда за 26-ти път според традицията на най-големия производител на шоколад в Италия – компанията „Перуджа”. Тя е известна със своите бонбони с щастливи пожелания Baci (целувка).

   Символ на празника стана копчето, а италианският израз „да зашием копчето”, което означава „да започнем разговор”, е обявен за слоган на фестивала.

   Този ежедневен предмет присъства през целия ни живот, а неговата стойност често не се забелязва. Копчето се използва от незапомнени времена – първите свидетелства датират от 2800 г. пр.н.е.

   Шоколадовите копчета от различни сортове и размери – от 4 до 350 грама, ще се превърнат в най-разпространените предмети по време на всички дни от фестивала. Един от площадите в града ще бъде преименуван на Площада на копчетата.

   Празникът ще се проведе в историческия център на града, където ще бъдат разположени щандовете на повече от 130 производители на шоколад.

   Организаторите очакват гостите на фестивала да надхвърлят 1 милион души, за които са приготвени около 200 тона лакомства.

   Посетителите не само ще могат да дегустират всевъзможни видове шоколад и други сладкарски произведения, но и да участват в различни развлекателни и културни мероприятия, майсторски класове и лекции, професионални семинари и изложби.

   Едно от централните събития ще стане изложбата на шоколадови скулптури, която ще се проведе на 20 октомври.

   Шоколадовата Перуджа беше посетена от бившия министър-председател на Италия Силвио Берлускони, който заедно с кмета на града участва в изработването на копчета от шоколад. Той се пошегува, че тази професия е 23-тата, която той упражнявал през живота си. /БГНЕС, РИА Новости

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама