Днес е : Вторник, 11 Август 2020

Автосалонът в София е единственият в Европа без отсъстващи марки, отчетоха организаторите

Публикация 08 Oct, 2019 / akcent.bg

   Автомобилният салон в София, който се открива в събота, ще е единственият в Европа, на които ще бъдат представени всички автомобилни марки, съобщиха днес организаторите от Асоциацията на автомобилните производители и техните официални представители (ААП) и "Експо тийм". Нещо повече - на него дебют в България ще направят четири нови бранда - италианската DR, испанската Cupra, индийската Mahindra и китайската Ora.

  Както е известно, и двете най-големи автомобилни изложения в Европа – тези в  Женева и Франк, бяха белязани от отсъствието на знакови за индустрията марки. Софийският автосалон, който се провежда през година, няма този проблем и събира 250 експоната.

Сред тях не липсват и новости, като премиерите за страната са 16, част от тях дебютирали преди по-малко от месец на автосалона във Франкфурт. Присъстват също 13 фейслифта и 18 нови модификации.

  Забелязва се сериозно присъствие на модели на алтернативни горива. Сред експонатите има 13 електромобила, 5 зареждащи се от контакта хибрида (плъгин), 17 меки хибрида и 4 коли на метан.

    На 24-ото издание на автосалона присъстват 60 автомобилни марки, изложителите общо са 75, като те са ангажирали 12 хил. квадратни метра в "Интер експо център" на бул. "Цариградско шосе". Цялата зала 6 и част от зала 5 е ангажирана от търговци на автоаксесоари, резервни части, гуми, кемпери и други.

  Автосалон София отваря врати тази събота (12 октомври) и продължава до следващата неделя (20 октомври), като работното време в делнични дни е от 10.30 до 19.30 часа, а в събота и неделя от 10 до 20 часа.

  Цената на билетите е 10 лева през седмицата и 12 лева през уикенда, като след 17 часа те ще струват 8 лева. Деца до 8 години ще влизат безплатно, има отстъпки за групи. Билети ще могат да се купят и онлайн, като ще се предлагат и електронни пропуски.

  Сред атракциите на автосалона е възможността да се направи тест на над 150 автомобила, организирани в четири зони. Сред тях има и електромобили.

  На салона ще има също Формула 1 симулатор и състезание с макетни колички. По традиция има и томбола, като голямата наградата е нов автомобил по избор. При попълването на анкетна карта, която се получава с билета, всеки може да посочи един измежду 12 автомобила с цена от 28 хиляди до 63 хил. лв.

  Основните технически характеристики на всички изложени модели и техните цени могат да се открият в каталога на автосалона, който ще се продава на касите и по местата за разпространение на вестници и списания. В него има също интересни анализи за пазара на нови автомобили в България и Европа, отбелязани са любопитните тенденции, забелязани на изложението във Франкфурт, не липсват и тестове на актуални модели.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама