Днес е : Петък, 16 Април 2021

Пенчо Милков се срещна с премиера на Румъния и кмета на Букурещ

Публикация 08 Oct, 2019 / akcent.bg

Кандидатът за кмет на Русе от коалиция "БСП за България" обсъди съвместни проекти с Румъния на най-високо ниво.

   Кандидатът за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция "БСП за България" и народен представител Пенчо Милков обсъди с градоначалника на Букурещ Габриела Фиря възможността за редица съвместни проекти. Той представи и своята платформа за управление, където един от важните аспекти е именно намирането на възможности за интензивни икономически връзки с Румъния, като част от общите усилия за повишаване стандарта на живот на русенци.

   Идеите си Пенчо Милков сподели и с министър председателя на Румъния Виорика Дънчила. Те проведоха разговор по време на Международна среща, организирана от управляващата  социалдемократическа партия. Милков бе сред избраните оратори на форума. В речта си той открои огромния потенциал на засилено регионално сътрудничество като фактор за просперитет между България и Румъния и условие за мир на Балканите.

   "Всичко зависи от нас. Като кандидат за кмет на Русе – град едва на час и половина от тук, знам, че пред нас има големи възможности. Да управляваме по-добре, да харчим по-добре, да инвестираме по-добре, за да живеем по-добре", завърши изказването си Милков.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама