Днес е : Неделя, 9 Май 2021

България и Румъния обсъждат транспортната безопасност по р. Дунав в Русе

Публикация 07 Oct, 2019 / akcent.bg

   „Традиции и иновации в дейностите по търсене и спасяване на р. Дунав“ е темата на експертната среща между представители на Изпълнителна агенция „Морска администрация”, техните румънски колеги и заинтересованите страни. Събитието, което ще се проведе утре (8.10.2019 г.) в Русе е част от проекта „Повишаване на транспортната безопасност в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез подобряване реакцията при бедствени ситуации посредством трансгранично сътрудничество" – Danube Safety Net, изпълняван съвместно от българската и румънската морски администрации.

       По време на срещата ще бъдат представени заложените в проекта мерки за подобряване на реакцията при бедствени ситуации на река на двете отговорни институции и заедно с представители на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав”, регионалните дирекции  „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Гранична полиция". Също така ще бъдат обсъдени възможностите за взаимодействие и съвместни дейности по търсене и спасяване на р. Дунав.

    *************

   Проект „Повишаване на транспортната безопасност в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез подобряване реакцията при бедствени ситуации посредством трансгранично сътрудничество" – Danube Safety Net, код на проекта: ROBG-522 е с продължителност 36 месеца и се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България 2014 – 2020 г.

Общият бюджет на проект Danube Safety Net е 5 699 612.87 евро, от които 85% се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF).

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама