Днес е : Петък, 16 Април 2021

Русе да се превърне в бизнес модел на развиващ се град с бъдеще

Публикация 07 Oct, 2019 / akcent.bg

   Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО – Българско национално движение (НФСБ)“, се срещна с работници, дизайнери и мениджъри от  русенското дружество „Солвент“, което изработва корпусни мебели и е специализирано в тази област сред сродните мебелни фирми от цялата страна.

   На срещата заедно с Григоров бяха и кандидатите за общински съветници доц. Юлиан Ангелов, Генади Георгиев и Валерия Горнячка. 

   След кратката презентация на кандидатурата на Григоров за кмет на Русе и десетте основателни причини той да бъде нов обединител на обществената енергия в Русе през следващия кметски мандат, разговорът премина към ежедневните въпроси, които вълнуват хората от бранша на мебелното производство и се отнасят до бъдещето на този специфичен бизнес. Хората се интересуваха и от това, кога ще бъде подобрена инфраструктурата в зоната, където е предприятието им, както и кой ще се погрижи за недоброто състояние на пътищата и улиците в крайните райони на Русе. Имаше въпроси, свързани със спазването на наредбата за нивото на шума в кварталите. Майки поставиха проблема  с недотам доброто състояние на някои детски градини и липсата на удобен транспорт.

   Галин Григоров обсъди със своите домакини дефицитът от кадри и специалисти във всички сфери на икономиката. В непринудения разговор стана дума и  за необходимостта от нова стратегия и визия за промяна на промишления профил на Русе и за развитието на града като икономически модел и мотор на промяната.

   „Тук, в нашия град, ние можем да генерираме енергия и оригинални идеи за оттласкване на България от последните места във всички класации на Европейския съюз. В Русе имаме достатъчно дадености да го направим първи, да послужим за пример и на останалите български градове. Младежите, кадърните и квалифицираните хора трябва да бъдат мотивирани да се върнат в Русе. За да се случи това, те трябва да имат усещането за свое достойно място в обществения живот в града. Тези неща са постижими,  особено ако фирмите и предприятията в Русе станат високо технологични и отговарят на бързите темпове, с които се развива светът. По този начин ще се осигури и висок доход на хората. Тук е мястото да отбележа и доброто взаимодействие с Българската академия на науките. Заедно с тях и в партньорство с Русенския университет изграждането на регионалните иновационни центрове ще се превърне в свързващо звено с бъдещите инвеститори. Знаете, че водим преговори с водещи световни фирми, които да развият летището в Щръклево, както и логистични центрове, за да се осигурят нови възможности за наемане на високо платена работна ръка.

   Смятам, че колективният дух и чувството за обединение са много силни в Русе още от зората на демократичните промени. Нашият град наистина е с потенциал на съвременен урбанистичен и бизнес център,  в който положителният опит и новаторски фирми като „Солвент“ ще бъдат базисна основа за това развитие.“, подчерта по време на срещата Галин Григоров.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама