Днес е : Петък, 16 Април 2021

Съдът отмени решението на ОИК - Русе за председателските места в СИК, коалиция БСП ще има свои представители

Публикация 05 Oct, 2019 / akcent.bg

   С Решение от 05.10.2019 г., постановено по дело № 614/2019 г. Административен съд – Русе отмени Решение № 135-МИ/29.09.2019 г. на ОИК – Русе за назначаване на членове на СИК на територията на Община Русе и утвърждаване списъка с резервни членове и разпределение на местата в ръководствата на секционните избирателни комисии.

   Жалбата бе подадена от КП „БСП за България“, а Решението на ОИК – Русе бе оспорено с мотива, че е постановено при съществени нарушения на материалния закон и административнопроизводствените правила.

   След преценка на представените по делото писмени доказателства съдът приема, че оспореното решение не съответства на материалния закон и на целта на Изборния кодекс, който прогласява пълно съобразяване на съотношението на парламентарно представените политически сили с техните представители в изборната администрация.

  Съдът връща преписката на ОИК – Русе за незабавно произнасяне с решение за назначаване на СИК на територията на Община Русе, при спазване на дадените в съдебното решение указания по прилагане на закона.

   Решението на Административен съд – Русе е окончателно.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама