Днес е : Петък, 16 Април 2021

Радикалдемократическата партия представи общинската си листа

Публикация 04 Oct, 2019 / akcent.bg

Георги Иванов е водач на листата, следват го още 22 русенци

   Радикалдемократическата партия РДП представи днес кандидатите за общински съветници в Русе. На събитието, което се състоя в конферентната зала на хотел „Вега”  присъства председателят на партията Захари Петров. РДП  излиза със самостоятелна листа от 23 русенци. Изборът им е бил подчинен но идеята да имат представителност почти всички области на обществения живот и професии, като по този начин при избора им да бъдат активни в работата на местния парламент.

   „Изборите са скоро, ние се надяваме на една коректна борба. Като партия извън котиращите се в момента в България, ние се надяваме  на личните си контакти, на близки, като по този начин  убедим русенци, че е добре техните интереси да бъдат представлявани от хора, които влизат там без предварителни нагласи да лобират за някого“, заяви партийния лидер Захари Петров.

   „В листата има бизнесмени, педагози, икономисти, творци, спортисти…. Логото ни  „Образование, толерантност, коректност“ красноречиво  показва нашите приоритети, каза областният председател на партията и водач на листата Георги Иванов.

   Кандидатите ни за общински съветници са такива хора, които като застанат пред своите избиратели, да не се срамуват, а с гордо вдигнато чело да поискат тяхната подкрепа“ .

   „Който ни подкрепи, няма да сгреши. Ние от своя страна ще разчитаме на колеги, приятели и познати, които ни подкрепиха и в събирането на подписи. Ако бъдем избрани, няма да подведем хората“ , е категоричен общинският лидер и  втори в листата Милен Георгиев. За представителя на бизнеса Вазген Тадевосян подкрепата на участието в листата на РДП е продиктувана най вече от раздела в партийната програма, където е обърнато особено внимание на децата на Русе.

   Радикалдемократическата партия няма в своята история събития и личности, от които да се срамува. Найчо Цанов, Тодор Влайков са имена от историята на партията, наред с Пейо Яворов и др. Елка Константинова, Александър Йорданов са сред известните членове в ново време. Във всички избори партията има участие ,като обикновено е и в коалиция с партии от дясното пространство.

    Самостоятелно участие има и в тези избори в Русе, Варна, Видин, Пазарджик, Пирдоп – градът на Тодор Влайков, в Самоков и др. каза още  Захари Петров

          Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама