Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Сексът, женският оргазъм и откриха ли учените причината за него

Публикация 04 Oct, 2019 / akcent.bg

   От години учените спорят по въпроса какъв е точно смисълът на женския оргазъм. При мъжете е ясно - финалът е свързан с еякулацията, а оттам - и с възпроизвеждането. Но щом една жена може да забременее, без да стигне до този момент, явно има друга причина за него, освен да доставя удоволствие на дамите.

   Учените от Университета в Йелс проведоха пореден експеримент с цел да установят каква е тя. В него използват зайци, защото при тях, както и при котките, поровете и камилите,овулацията на женските индивиди се случва по време на самия полов акт

   Не е доказано дали по време на оргазъм те изпитват удоволствие, но има пряка връзка между него и броя яйцеклетки, които се отделят и могат да се оплодят. Учените са на мнение, че животните, които разчитат на тази функция на оргазма, имат и клитор, защото той подпомага достигането до него.

    А изследователите смятат, че преди векове ситуацията е била подобна и при жените – оргазмът е служел като средство за предизвикване на овулация.

    В този случаи големият финал на сексуалния акт е бил от съществено значение за продължаване на популацията, защото благодарение на него се отделя яйцеклетка, която се опложда.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама