Днес е : Вторник, 2 Юни 2020

Нова зала по вдигане на тежести в ОУ „Алеко Константинов“ - Русе

Публикация 01 Oct, 2019 / akcent.bg

Това е третата зала на спортен клуб ТСК - Русе, локализирана в училище.

   Вече 30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата зала на „Тежкоатлетически спортен клуб - Русе“ в ОУ „Алеко Константинов“. Момичетата и момчетата започнаха занимания още в началото на учебната година, когато реновираното помещение отвори врати. Тържественото откриване в присъствието на Иван Иванов – старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести, Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, Мая Петрова – директор на УСШ – Русе, Юлиян Гюрчев - директор на ОУ „Алеко Константинов“, - Галин Ганчев - директор на СУ „Васил Левски“, Кремена Кръстева – директор на СУ „Йордан Йовков“ се състоя на 1-ви октомври 2019 г.

   Това е третата зала на спортния клуб, локализирана в училище. През м. септември 2017 г. отвори врати зала в СУ „Йордан Йовков“, а през м. декември същата година и в СУ „Васил Левски“.  В първите две училищни зали тренират общо 40 младежи, като сред тях вече има медалисти от Държавния личен шампионат и призови класирания от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести. Добрите постижения на младите спортисти карат президента на клуба – доц. д-р Кирил Панайотов да предприеме стъпки по откриване на трета зала в близост до децата. ОУ „Алеко Константинов“ се оказва идеално място, тъй като младежите от жк. „Дружба 2“ до преди откриването на тази зала бяха лишени от възможност да практикуват какъвто и да е вид спорт в близост до дома си. 

Тренировките в новооткритата зала са абсолютно безплатни и се провеждат всеки работен ден от 16:00 ч. Заниманията ще бъдат водени основно от Калоян Мицев, с подкрепата на треньора - титуляр в ТСК Русе - Кръстина Атанасова. Залата е на разположение, както на учениците на ОУ „Алеко Константинов“, така и на младежите от 10 до 15-годишна възраст от квартала, които не учат в това училище.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама