Днес е : Понеделник, 1 Март 2021

Татяна Дончева изрази личната си и партийна подкрепа за Елеонора Николова

Публикация 30 Sep, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Лидерът на Движение 21 смята, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе е кандидат на Ковачки

   Русе има нужда от управление от сериозни хора, които са доказани управленци и доказани некрадци. Същевременно от хора, които разбират от схеми и биха могли да ги препятстват. Това заяви днес на пресконференция лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, която е в местната коалиция за Елеонора Николова.

   Има оплитане  на едрите местни бизнесмени, които от комунистическата номенклатура със слугите на комунистическата номенклатура, членуващи в ЕНП. Град като Русе не може да очаква от хора като Пламен Нунев и Десислава Атанасова да привлекат евросредства, каза Дончева.

      Просто управлението на Русе трябва да се смени драстично.

  "Движение 21" подкрепя Елеонора Николова, тъй като за него е водеща максимата та Дън Сяо Пин-  важното котката да лови мишки, не е важно да е бяла или черна. Нашата цел е да примирим тези преекспонирани противоречия между леви и десни, които помагат на хора без ценности и идеология да яхнат т.н. широки народни маси, да се разплуят отгоре им, да ги оскубят като „банатски гъски” и да са щастливи.

   За град като Русе е важно да има добър управленец, доказан, с контакти, с чувство за мярка и с чувство за достатъчност. Ако този човек принадлежи на ГЕРБ, няма как да е извън схемите, дори и да е честен човек.

  Смятам, че Елеонора Николова след работата и в БОРКОР, след работата и в парламента, е комплексен политик.  Тя няма за кога да си цапа името с кражби и продажби. Същевременно тя е човек, когото русенската община я познава.

   Докато кандидатът на ГЕРБ е кандидат на Ковачки и е абсолютно потвърждение за тесните връзки, обяснява защо бизнесът на Ковачки върви при това управление, защо където Ковачки има кандидати.

   В момента принадлежността към политическите партии не е особено трайно явление.  Политическият живот у нас е заприличал на футболно първенство, може да се трансферират играчи, може и да се вземат под наем.

   Местните избори в момента протичат в една странна тишина. Не се вижда приповдигнато настроение и това е в цялата страна. Считам, че това е повече тактика на управляващата партия, която всячески се стреми да отклони вниманието от местните избори като основна тема.

  Местните избори винаги са били важни и продължават да са особено важни. Смятам, че след 10 години управление на ГЕРБ всеки град може да си създаде представа за модела, който в икономически план представлява разделяне на едни пари, преди всичко европари, по схеми и един неконтролируем държавен бюджет извън решения на парламента.

  Спомням си предните избори, където имаше русенци, които очакваха близостта им с ГЕРБ, повече шанс за проекти и повече шанс за Русе като град. Мисля, че 10 години са прекалено дълъг срок, за да бъдат изпарени илюзиите на разумните  хора.

  Русе продължава при управлението на ГЕРБ в периферията на държавата. Винаги пътят Русе- В. Търново щял да бъде приоритет, продължава да е щял, но не се вижда това да се предвижва нанякъде. Не се виждам някакви мерки за оптимизиране на корабоплаването…

  Този процес е свързан с няколко имена, които и сега са водещи в тези местни избори, каза още Дончева.

   Тя подчерта, че Елеонора Николова ще е човекът, който разполага с достатъчно опит, контакти и ще успее да извърши очакваната от много русенци промяна.

Коментари

Дамянов  
13:22:30 / 2019-10-02

Жената политически пенкилер,този път удари гредата със своите умозаключения по отношение живота на русенската общественост.Когато се изказвате като последна инстанция,нещо което винаги демонстрирате,трябва да се върнете ако можете, към годините 2003-2005 г. Паметливите мои съграждани,можеха да Ви бъдат полезни,за да не изпадате в "канавките" на пътя,когато толерирате открито н -ският претендент за третия етаж на русенския "кораб".Трудно се говори пред русенска публика уважаема г-жо Дончева.Ако не сте трайно и твърдо мотивирана,това си личи още след десетото изречение.Този път, не сте подготвена за "защитата" на вашият "клиент".

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама