Спортът – ново усилие за качествен и здравословен живот в Русе

Спортът – ново усилие за качествен и здравословен живот в Русе
Публикация   30 Септ, 2019   /     akcent.bg   /     868

Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от МК „ВМРО и НФСБ” се срещна с представители на баскетболен клуб „Дунав”

   Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО и НФСБ” се срещна с представители на баскетболен клуб „Дунав”. Към срещата се присъединиха и членове на клуба по стрелба с лък „Джамбо”.

   От баскетболния клуб изразиха загриженост, че след отдаването на зала „Дунав” на концесия, тима остава без съблекални, помещения за релакс и стаи за треньорския състав. Галин Григоров пое ангажимента да се срещне с  концесионера и заедно да потърсят начин за решаването на този проблем. Пред развитието на клуба, в който тренират над 200 деца, съществуват и други трудности - липсата на достатъчно общинско финансиране. Галин Григоров запозна спортните деатели с проект за нова общинска методология за преимуществено финансиране на спортните занимания, както в елитните клубове и школи, така и в масовите, сред които е и баскетбола. Проектът е залегнал във визията на Галин Григоров, „Високо, високо, високо – Заедно можем”, като наред с финансирането е поставен акцент и върху модерното и резултатното развитие на спорта в Русе, поддръжката на инфраструктурата: големите зали, физкултурните салони и детските площадки.

   По време на срещата Галин Григоров представи пред спортните деятели идеята си за превръщането на физическата култура в актуална потребност, в приятно занимание, съобразено с европейските норми за модерен и активен живот за всички възрасти.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha