Днес е : Вторник, 2 Юни 2020

Ректорът на Русенския университет получи почетно отличие от университета Мендел в Бърно, Чехия

Публикация 26 Sep, 2019 / akcent.bg

   На 26 септември (четвъртък) 2019г., беше отбелязана 100 годишнината на Менделовия университет в Бърно, Чехия и на Агрономическия факултет. Академичният съвет на факултета номинира ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев за Юбилеен медал за дългогодишна съвместна дейност между университетите и за изключителен принос като учен за развитие на науката. Удостояването  с високото отличие се състоя на церемония, организирана в рамките на тържественото честване на юбилея. На празника, освен проф. Белоев, присъства и зам.-ректорът по учебната работа проф. д-р Пламен Кангалов.

  В приветственото си думи чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави  колегите си от университет Мендел със знаменателната 100 годишнина и очерта параметрите на досегашната съвместна дейност. В края на поздравлението си, ректорът пожела нови още по големи успехи.

   Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев е Доктор хонорис кауза на Менделовия университет - висше училище с история, традиции, много успехи и постижения. Русенският университет и университет Мендел имат подписан меморандум за сътрудничество и споразумения по програмата Еразъм за обмен на студенти и преподаватели.  Съвместната работа на двете висши училища в областта на научните изследвания, издаването на съвместни публикации, организирането на конференции и обмена на преподаватели и студенти е изключително ползотворна и успешна.

  По време на посещението бяха проведени срещи с ректора на университета проф. Нерудова, зам.-ректори и декани на факултети и бяха уточнени бъдещите съвместни дейности.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама