Днес е : Неделя, 27 Септември 2020

Новият коз на туризма ни - реклама от инфлуенсъри

Публикация 21 Sep, 2019 / akcent.bg

Николина Ангелкова обяви, че блогъри и влогъри ще популяризират България. С 3,7 на сто по-малко чуждестранни туристи у нас през юли и август

  Блогъри, влогъри и друг вид инфлуенсъри ще бъдат впрегнати за популяризиране на туризма ни, стана ясно от думи на Николина Ангелкова днес във Варна. Планираната кампания е изключително сериозна, целта е реклама на страната ни като туристическа дестинация, уточни ресорният министър. Блогърите и влогърите щели да бъдат както от страната, така и от чужбина. Планират се и различни инфотурове, за да се покажат българските забележителности.

  Всички тези предвиждани дейности са в отговор на недоволството на туристическия бранш, че държавата нищо не прави за привличане на курортисти. Този ропот е традиционен, но бе доста силен това лято заради слабия сезон.

  Над 2,7 милиона чуждестранни туристи са посетили страната ни през юни и юли. Това е с 3,7 на сто по-малко от същия период на миналата година. Прогнозите на министерството за спад между 3 и 6% за целия летен сезон вероятно ще се оправдаят, заяви Ангелкова, цитирана от Дарик радио.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама