Четвъртък, 18 Юли 2024

1640 ученици влязоха днес за първия учебен ден в СУ "Васил Левски"

1640 ученици влязоха днес за първия учебен ден в СУ
Публикация   16 Септ, 2019   /     akcent.bg   /     1495

С по-добра инфраструктура и обновени класни стаи посрещат учители и ученици новата учебна година

  1640 ученици днес посрещна най-голямото русенско училище СУ "Васил Левски", включително и две полудневни детски градини. За първи път в училището влязоха и 148 първолаци в 7 първи класа.   

  Учениците посрещнаха 128 учители, от които за първа година  във "Васил Левски" са петима- трима начални, един литератор и един математик. Все още проблемно е учителското място по биология., каза пред акцент. БГ директорът Галин Ганчев.

  Гост на тържеството бе заместник-кметът по  „Европейско развитие” д-р Страхил Карапчански. Отец Георги благослови всички присъстващи и им пожела здраве и много успехи на попрището на знанието.

 Посрещаме новата учебна година с нов двор, похвали се  Ганчев, с асфалтирани улици и тротоари около училището, както и първата в града светеща пешеходна пътека. Много сме доволни от факта, че трета последователна година от  абитурентските випуски само един дипломирал се наш ученик не е студент. От завършилите тази година 59 ученици всички са студенти.

   Гордеем се с най-добрите резултати, които постигнахме тази година на зрелостните изпити по биология - нй-високият успех в областта е на СУ "Васил Левски". Гордеем се, защото едната ни профилирана паралелка е по биология и химия с японски език.

   Първо и второ място на националното състезание по китайски език, което се провежда или в Пекин, или в Шанхай, тази година спечелиха наши възпитаници- Бетиже Акова от 10 б клас и Габриела ангелова- 12 б клас. Те ще представят България в съревнование с ученици от повече от 40 държави, сподели още Галин Ганчев.

 

 

Тагове : Васил Левски ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha