Днес е : Четвъртък, 20 Февруари 2020

Пенчо Милков приветства ученици и учители в СУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ" по повод новата учебна година

Публикация 16 Sep, 2019 / akcent.bg

   "Скъпи ученици,

   Ако трябва да ви дам само един съвет за бъдещето то той ще бъде: учете непрестанно! Учете през целия си живот не само, защото чрез знанието ще се превърнете в умни и достойни личности, не само защото родителите ви ще бъдат горди с вас, но и защото чрез образованието ще получите най-добрата подготовка за живота, ще придобиете умения, чрез които ще израснете силни граждани, а вашето бъдеще ще бъде бъдещето на нашия град, на България, а защо не и на света!"

   С този поздрав се обърна днес народният представител Пенчо Милков към учениците от СУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ, където беше гост по повод откриването на новата учебна година.

   В обръщението си към присъстващите, той подчерта, че учителите са хора с мисия – да вдъхновяват, да възпитават и да бъдат пример за учениците си – за чест, родолюбие, любознателност, достойнство и  справедливост. Той ги призова да подкрепят младите хора в пътя им към мечтите, за да могат те да повярват в тяхната постижимост.
 
   По-късно Пенчо Милков присъства и на откриването на новата академична година В Русенски Университет "Ангел Кънчев", където посети университетската библиотека.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама