Днес е : Петък, 5 Юни 2020

Пламен Нунев посети традиционен Римски пазар на Сексагинта Приста заедно с кандидата за кмет Диана Иванова

Публикация 14 Sep, 2019 / akcent.bg

    Областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев посети днес традиционния Римски пазар, който се провежда на крепостта Сексагинта Приста. Той беше придружен от Диана Иванова – кандидат за кмет на Русе, издигнат от ГЕРБ и от общинския ръководител на партията Росен Даскалов.

   Майстори и занаятчии от Русе и региона през целия ден представят своята продукция – млечни и пчелни продукти, сокове, вина, ръчно изработени бижута, рисувано стъкло, декорации, свещи, сувенири.
Посетителите имат възможност да видят как се правят монетите от римско време, а грънчар демонстрира как се изработват съдове от глина. В същото време легионери от Първа тракийска кохорта демонстрираха бойни техники и въоръжение от епохата на Древен Рим.

   „Вълнуваща емоция за мен бе да присъствам на оригиналните възстановки и атрактивни демонстрации на традиционния Римски пазар на крепостта Сексагинта Приста. Впечатли ме творческото вдъхновение в претворяването на епохата на Древен Рим - автентичните занаяти и ръчна продукция, неповторимите костюми и демонстрации“, заяви Диана Иванова.

    Организатор на римския пазар е Регионален исторически музей - Русе. Събитието се случва с подкрепата на Общинско предприятие "Русе Арт".

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама