Днес е : Понеделник, 27 Юни 2022

Бойко Борисов посети Професионалната гимназия по облекло в Русе

Публикация 13 Sep, 2019 / akcent.bg

В Бяла премиерът откри обновеното училище «Панайот Волов», в присъствието на Пламен Нунев и кметът Димитър Славов

    Министър-председателят Бойко Борисов посети днес Професионалната гимназия по облекло «Недка Иван Лазарова», а домакин на срещата бе кандидатът за кмет на Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова.

   Премиерът бе придружен от министъра на образованието Красимир Вълчев, председателя на комисията по обществен ред и сигурност към НС и народен представител от Русе Пламен Нунев, Росен Даскалов – общински ръководител на ПП ГЕРБ, кметът Пламен Стоилов, областният управител Галин Григоров и заместниците му Валентин Колев и Свилен Иванов. На срещата в Гимназията по облекло присъства и колективът на училище „Любен Каравелов“.

   „За първи път в 122-годишната си история първото извън столично професионално девическо училище отвори врати за посещение на Премиера на Република България. За мен е удоволствие да бъда домакин на визитата в нашия град“, заяви Диана Иванова.

   „Много подредено училище“, констатира премиерът по време на обиколката си в професионалната гимназия. „Тук можете да видите приложени идеите ни за силна връзка между професионалното образование и бизнеса“, обясни Диана Иванова. „На ръководни позиции в местните шивашки фирми  работят много от нашите ученици през годините. Училището е подредено заради правилно управление, както и работа по национални и европейски програми“, каза още кандидатът за кмет на Русе.
Присъстващите разгледаха училищната сграда, изградена с дарения на видни русенци по време на Възраждането – днес съчетание на красив архитектурен стил с учебни стаи с интеарктивна техника и работилници за практика със съвременно оборудване.

   Премиерът Борисов пожела успешна нова учебна година на всички и вписа послание в летописната книга на училището, което гласеше „За успеха НИ“. Той сподели, че градът се развива и през последните години има много нови инвестиции.
По-късно министър-председателят направи преглед на новозавършената част на бул. „Придунавски“, на новата пасалелка и строителството на Кейовата стена и посети обновеното СУ „Христо Ботев“. В Бяла премиерът откри обновеното училище «Панайот Волов», в присъствието на Пламен Нунев и кметът Димитър Славов.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама