Днес е : Вторник, 4 Август 2020

От къде се появи Петното и той ли е тарторът на наказателните бригади по жълтите павета

Публикация 12 Sep, 2019 / Младен Дочев, Биволь

   Обвиненият в заплаха за убийство на репортерка на БТВ Бисер Миланов „Петното”, който само преди месеци беше привилегирован събеседник на премиера Орешарски, има дълга крими биография. Контактите му в средите от подземния свят не са за подценяване, макар допреди по-малко от година никой почти не бе чувал за него.

   В едно от интервютата си „Петното” твърди, че през 90-те години е притежавал частна охранителна фирма „Скорпион-13″, като дейността й била съсредоточена да не допусне нахлуване на външни за региона групировки и да осигури сигурност на клиентите си.

   Истината обаче е друга. Бисер Миланов никога не е бил собственик на подобна фирма според търговските регистри. От Държавен вестник става ясно, че собственика на фирмата е Пламен Николов Димитров, който между впрочем е слабо познат в родния им град Русе.

   Бисер Миланов е заловен за извършена кражба, но се разминава с условна присъда. Това се случва през далечната 1986 година. Година по-късно Петното е заловен за кражба на МПС и и получава 6 месеца ефективна присъда. През 1988 бяга от затвора и получава трета присъда – 4 години и три месеца лишаване от свобода.

   Така новоизлюпеният „политик” е вече рецидивист, едва навършил 20 години. През 2004 г. е осъден отново, този път за оказана съпротива на орган на власт. Получава 2 години зад решетките. Нова двегодишна присъда следва за нанасяне на тежка телесна повреда през 2007 г.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама