Днес е : Петък, 15 Януари 2021

Патриарх Неофит благослови инж. Диана Иванова да работи за доброто на Русе

Публикация 11 Sep, 2019 / akcent.bg

Българският патриарх изпрати поздрав на русенци

   Българският патриарх Неофит изпрати специални поздрави на русенци по инж. Диана Иванова, кандидат-кмет на ПП ГЕРБ, която беше приета от него в Синодалната палата в София. Патриархът, който беше дългогодишен Русенски митрополит, даде своята благословия на инж. Иванова да работи за доброто на Русе и неговите граждани. По време на разговора, Негово Светейшество отбеляза с вълнение впечатленията си от крайдунавския град и се поинтересува от случващото се в обществения живот на града.

   Инж. Иванова разказа на главата на Българската православна църква своите идеи за подкрепа на развитието на поклонническия и културен туризъм в региона и посочи, че Русе е един от примерите у нас за хармонично съжителство на религиите. Кандидатът за кмет засвидетелства почитта си към Негово Светейшество и изказа дълбокото си уважение и вяра в хуманната мисия на Българската православна църква.

   Духовният водач на Русенската епархия митрополит Наум, който присъства на срещата,  също отправи  пожелания за здраве и успех като благослови добрите начинания.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама