Днес е : Вторник, 4 Август 2020

Стойчо Стоев, политолог: Нападателното говорене не е печеливша стратегия в българските избори

Публикация 10 Sep, 2019 / akcent.bg

 

   Нападателното говорене не е печеливша стратегия в българските избори. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Стойчо Стоев.

    По думите му темата за границите на тона на говорене винаги се появява преди избори, като ПР-ите са тези които го определят.

   Докато самите кандидати се опитват да запазят добри отношения със своите конкуренти за в бъдеще, ПР-ите искат да извлекат позитиви от всяка грешка на конкурента и това стимулира кандидатите да говорят по-остро. „Не виждам поле, в което Мая Манова би спечелила от остро и арогантно говорене срещу Йорданка Фандъкова. Не мисля,  че  г-жа Фандъкова с ерудицията, която има, и от професията си като учител, както и като кмет на София, ще влезе в някакъв вид по-остро говорене по отношение на Мая Манолова.

   Когато единият кандидат е агресивен спрямо другия – това се забелязва от избирателите и действа негативно“, обясни политологът. Стойчо Стоев добави, че по отношение на личностите на местните избори, винаги се говори за дефицитите и позитивите.

   Като изключим София, в останалите градове хората се познават и когато един кандидат има зад гърба си списък с позитиви или прецеденти, които го представят в недобра светлина, на хората няма защо това да им бъде подсказвано – те самите го знаят, обобщи политологът.

Коментари

Ангелов  
15:26:04 / 2019-09-10

Този е от новоизлюпените кадри, сондажници на управляващата партия.Стажът му е около два петъка,но винаги говори като "фактор" от последна инстанция.Никога не забравя,кой му зарежда "батерията".Съветва коя е печеливша стратегия и коя не е.Ако работиш добре с главата си,ти задължително трябва да проявиш цивилизованата толерантност между дамите,не да сричаш,как даскалицата би спечелила в спора с опонентката си.Впрочем,кабеларката в която се изявяваш,не ти позволява да си отпуснеш душата и мислите.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама