Българското съдийство в плажния футбол получи поредната си заслужена отлична оценка. Русенецът Владимир Ташков попадна в съдийската бригада за финала на Дивизия "А" в Евролигата.

   Срещата е днес от 20 часа българско време във Фигейра да Фош, Португалия. Един срещу друг ще застанат класните тимове на Португалия и Русия. Двубоят може да се гледа в 20 ч. пряко в ефира на MAX Sport 4.

   Ташков е част от съдийския състав, в който са още представители на Италия, Франция и Турция. Ще бъда трети съдия, поясни за Акцент.БГ младият, но достатъчно популярен и успешен рефер от Русе. Като 4- ти съдия на големия футбол е.

    Владимир Ташков  свири на други два ключови турнира това лято.   Това са квалификациите в зона “Европа” за Световните плажни игри от 9 до 12 май в курорта Салу, Испания, както и на европейските Олимпийски игрит в беларуската столица Минск от 21 до 30 юни.

     За мен е чест , че получавам наряди за турнири от такъв ранг и все повече ми се гласува доверие във важните срещи каза още Ташков минути преди началото на големия в плажния футбол финал.. Надявам се и в България спортът да се развива и да запалва все повече хора - както виждам, това да се случва по всички точки на Европа. Имаме необходимите условия - плажове, море, атмосфера. Остават желанието, амбициите и разбира се финансовите ресурси.

    По-рано тази година друг роден рефер - Иван Кирилов, свири женския финал в Шампионската лига.

    Националният отбор на България се класира за финалите в Дивизия "Б" на Евролигата във Фигейра да Фош, но поради административни причини, изтъкнати от БФС, не участва.