Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Гражданска инициатива издига Елеонова Николова за кмет на Русе

Публикация 08 Sep, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Бившият кмет търси подкрепа от граждани и десни партии, които искат да излязат от сянката на страха и апатията

  Гражданска инициатива издигна днес кандидатурата на бившият кмет Елеонора Николова за кмет на Русе. Велизар Ранев и д-р Йосиф Новаков бяха хората, които в заседателната зала на хотел „Бистра и Галина” обявиха номинацията и в присъствието на представители на десни партии и  на изявени русенски личности.

   До решението си да приеме това трудно предизвикателство е помогнало проучване на младежка НПО, резултатите от които са и дали воля да представлява свободомислещите и партийно ненатоварени русенци. В проучването участници са заявили, че искат различен кмет, гражданска, а не партийно натоварена кандидатура, каквато и Николова смята да бъде, ако бъде избрана.

   За да бъдат чути хората, търсещи справедливост и честност, е необходимо по-голямо представителство и подкрепа, подчерта Николова. 

   Богатият и професионален опит в правото, успешното и кметуване и изборът и още на първия тур с голямо мнозинство са предпоставка и сега да може да решава успешно проблемите на Русе и на русенци.

   Обичам хората и затова си харесвам и работата, заяви още Елеонора Николова. Един кмет трябва да обича хората.

   Всички институции са заключени за гражданите, констатира кандидатът за кмет. А те са създадени в името на тези граждани. Това е недопустимо.

  Ще представлявам хората, които са „сгънати”, у които надделява страхът и апатията. Но най-важното, за да се случи, е те да го поискат.

  Чета, че кметът е Кмет на годината, че Русе е най-добрият град за живеене. Защо тогава от Пламен Стоилов бе снето доверието от неговите, защо Русе ежемесечно обезлюдява. Това ще питам и ще очаквам отговори, каза Николова.

  Имам необходимите знания и зная как да привлека нови инвестиции в Русе, заяви кандидат кметът.

  Колкото до евентуалния и бъдещ екип- той ще е сформират след конкурс, където ще бъдат избрани професионалисти в отделните сектори.  Бях кмет след Димитър Калчев, когато цяла България говореше за Русе за Първи частен град. Ще ми е интересно сега да видя как стоят нещата в Общината.

   За първи път ще участвам в предизборна кампания, в която страхът на избирателите е голям. Очаквам и удари под кръста, и то отдясно.

   Отсега заявявам, че дневния ред на моята кампания ще го определям аз. Затова и всички онези непартийни или пък партийни редови членове, както и десни партии, могат да разчитат на една силна гражданска кандидатура и ме подкрепят, заяви Елеонора Николова.

Коментари

Мирославов  
10:54:49 / 2019-09-09

Неудобните въпроси към Ел. Николова,за нейното "кметско царуване" продължило по-малко от две години,тепърва ще се задават."Собственикът" на гр. Русе тогава кметът г-н Димитър Калчев,постоянната дъвка на кандидатката за третия етаж на "кораба",отдавна е на оня свят.Днес живите са наред,но те ще запитат,защо госпожата остави града ни на половината път и "запраши" за столицата,да "кове" закони в НС. Русенци очакваха от нея,да направи града ни удобно и привлекателно място за живеене.Думи, изречени по азбучен ред, пред неориентираната по него време публика.Борбата за гр. Русе тази есен през октомври,ще е жестока.Натрупали опит през изминалите тридесет години,години на много и различни избори, моите съграждани ще направят правилния избор,кой да управлява града не през следващите четири години!

Свързани новини

Реклама

Реклама