Днес е : Вторник, 4 Август 2020

Русенецът Светослав Христов ще премине през родния град, като част от участниците в „Дунав ултра“

Публикация 05 Sep, 2019 / akcent.bg

   Светослав Христов е роден в Русе през 1989 година. Завършил е средното си образование в АГ „Гео Милев“, а по-късно и висше в УНСС със специалност Социология. В ежедневието си, работи за световна корпорация в София, закован на бюро. Може би затова в свободното си време Светослав се занимава активно със спорт от няколко години, а страстта си към шосейните велосипеди открива едва тази година и започва подготовката си за „Дунав ултра“. Преди да се включи в приключението, което минава през 17 града и 90 села, той участва активно в няколко маратона по бягане, но това не му е достатъчно.

    Очаква се младият русенец да премине през Русе на 8 септември, в неделя. Денят се пада трети след началото на вело приключението, а част от амбициозния план на Светослав е да мине целият маршрут, 732 км. от Видин до Дуранкулак за 4 дни. Така той няма да пренощува в Русе, а ще продължи към Тутракан, за да вземе последната отсечка от близо 220 километра на един дъх.

   Преди месец Светослав възпали и двата ахилеса в тренировка за приключението преди Бяла, но въпреки това успя да мобилизира волята си (и торба лед) за да стигне, въртейки педалите в родния град. Пожелаваме му успех и се надяваме неприятната контузия да не осуети плановете му.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама