Вторник, 26 Септември 2023

Златен медал за ансамбъла ни в Русия

Златен медал за ансамбъла ни в Русия
Публикация   17:58     01 Септ, 2019 /     akcent.bg   /     861

Момичетата успяха да завоюват и още 2 сребърни медала

   Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели златен медал на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки на Световната купа в Русия. Момичетата на Весела Димитрова успяха да завоюват отличието с оценка от 28.150 на руска земя сред най-големите си конкурентки. Втори остана отборът на домакините, а трети - тимът на Израел.

  Малко по-рано Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова спечелиха сребърното отличие в съчетанието с пет топки.  Вчера "диамантите", както ги нарекоха журналистите преди три години, останаха втори в многобоя. Златните медали спечелиха рускините, а трети останаха отборът на Италия.
 
   В индивидуалната надпревара днес Боряна Калейн спечели бронза на топка, а Катрин Тасева остана четвърта на лента. В многобоя Тасева успя да се пребори за бронзово отличие след сестрите Аверини от Русия.
 
  Сериозна заявка дадоха националните ни отбори на последната проверка преди Световното първенство, което ще се проведе след две седмици в Баку, Азербайджан. Там индивидуалните ни гимнастички ще трябва да се борят за две квоти за участие на Олимпийските игри в Токио през следващата година. Ансамбълът ни вече си спечели участие на игрите на Световното в София през 2018 г.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още