Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Д-р Ханджиев: Искаме във всеки град да има училище за здраве

Публикация 30 Aug, 2019 / akcent.bg

Седмото издание на Училището за здраве стартира в Албена тази неделя

   Ваканционно селище Албена ще бъде домакин на Седмото по ред издание на „Училище за здраве – за деца, родители и учители“. То ще се проведе от 1 до 6 септември под патронажа на  Кирил Ананиев, министър на здравеопазването. Събитието е организирано от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Българската академия на науките и изкуствата и участници в него ще бъдат повече от 60 души от цялата страна.

    „Искаме един ден във всеки град в България да има училище за здраве. Децата, а и възрастните, трябва да знаят какво е полезно и какво не да консумират, за да бъдат здрави“ – това заяви доц. д-р Георги Ханджиев – организатор на ежегодното събитие в Албена.

   В програмата на училището са включени различни активности и обучения за деца и възрастни. За първи път ще се проведат Кулинарни работилници, в които децата ще се учат сами да правят здравословни сандвичи, салати и други вкусни изкушения. Предвидени са лекции и беседи свързани с диетите, значението на Индекса за телесна маса, спорта и съня като част от здравословния начин на живот и други. Освен лекции и беседи, има предвидени много спортни занимания и разходки на открито и разбира се свободно време, в което участниците да се насладят на природата и чистия въздух в Албена.

   Комплексът е домакин на събитието, както благодарение на добрите възможности за организиране на събития 4 сезона, така и благодарение на дългогодишните усилия да се стимулира здравословният начин на живот и хранене. Небезизвестен факт е че повече от 50% от пресните плодове и зеленчуци в ресторантите в Албена са произведени в собствените градини на ваканционното селище, които са в радиус от не повече от 10 км от него. Голяма част от останалите продукти за гостите също са от местни производители и са с гарантирано качество.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама