Днес е : Четвъртък, 28 Януари 2021

В разгара на чумата агенцията по храните е обявила спешни поръчки за направени разходи

Публикация 19 Aug, 2019 / akcent.bg

   Българската агенция по безопасност на храните е обявила няколко експресни обществени поръчки за покриване на разходи по загробване на умъртвени заради чумата по свинете животни. Поръчките са за милиони левове, повечето са от началото на август и с мотива за форсмажорноост на ситуацията те са преминали с пряко договаряне, съобщава в. "Сега".

   Поръчките са дадени на големите свинекомплекси. Изданието посочва, че те са бързи, но в същото време са обявени доста след като е започнало и даже приключило умъртвяването на животни в съответните райони на страната.

  Четирите поръчки са за областите Русе, Велико Търново и Силистра и са общо за 5.1 млн. лв. По тях са предвидени отделно пари за дезинфекция на стопанствата извън свинекомплексите, като тя е възложена на една и съща фирма - "Биоконтрол Корпорация", и е на стойност 1.3 млн. лв. без ДДС.

  През първата седмица на август агенцията е пуснала поръчка и за доставка и монтаж на техника за изследване на проби. Тя е за 450 хил. лв. Компанията, която я спечели, ще трябва да обучава и екипа на агенцията как да работи с техниката в разгара на заразата, отбелязва вестникът.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама