Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Каолин с I- ва награда на 9-те зелени бизнес Оскари

Публикация 18 Aug, 2019 / akcent.bg

  Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в събрание по случай националното честване на Деня на миньора, съобщиха от пресцентъра на министерството. To ще се проведе на 18-ти август, неделя в "София Хотел Балкан", зала "Роял" от 12:00 ч. По време на събитието ще бъдат наградени изявени компании от минерално-суровинната индустрия у нас за постижения в бранша.

   Организатори на националното честване са Българската минно-геоложка камара, Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и Синдикалната миньорска федерация "Подкрепа".

  

КАОЛИН ЕАД беше отличено с първа награда в категорията Зелена CSR кампания заради партньорството си в инициативата на Община Димитровград за засаждане на дръвчета в Алеята на новия живот в гр. Димитровград, която дружеството подпомага вече девет години. Наградата съвсем заслужено бе получена от  Димитър Ангелов – изпълнителен директор на Дружеството, който всяка година е лично ангажиран с инициативата.

   Да припомним още за нея: През 2019 г. за девета поредна година „Каолин“ ЕАД подкрепи инициативата на Община Димитровград за засаждане на дръвчета в „Алеята на новия живот“ в градския парк „Марица“. Екологичната инциатива е насочена към родителите и близките на новородените деца в община Димитровград, като се дава възможност на родителите сами да изберат място за засаждане на дръвчето на своето дете в „Алеята на новия живот” в парк „Марица” или на друго подходящо място, за да имат възможност да полагат грижи за него. Ежегодно „Каолин“ ЕАД подкрепя организатора – Община Димитровгра, като осигурява дръвчета за всяко новородено дете и неговото семейство. Традиционно, инициативата се провежда на Цветница, като на последното събитие на 21 април 2019 г. бяха засадени нови 99 дръвчета.

   Зелената кампания се реализира чрез обединяване на усилията на организатора – Община Димитровград, съпричастност и подкрепа за осъществяване - от дружеството и включване на младите хора за облагородяване на зелените пространства на град Димитровград. Инициативата носи както екологично, така и социално послание, а именно, че младите хора са тук, в Димитровград , искат да останат тук и че те са бъдещето на града, областта и страната.

Коментари

Реклама

Реклама