Днес е : Вторник, 26 Януари 2021

Григоров: ГЕРБ Русе ще издигне кандидатурата за кмет на града отново тази на Пламен Стоилов

Публикация 01 Aug, 2019 / akcent.bg

Нунев: Росен Даскалов е назначен за общински председател лично от Бойко Борисов

   Всичко, което написано в Декларацията на общинското ръководство на ГЕРБ Русе, е точно и ясно казано- не може да не се спазва Устава. Не може  снощи да разбираме, че имаме нов общински ръководител.  Това нещо никога не се е случвало, заяви организационният секретар Иван Григоров пред медиите. Досега общинският ръководител е избиран и преизбиран- това е Пламен Стоилов.

   Изведнъж се случва така, че получаваме общински ръководител случайно, една ли не отнякъде.

   На 8 август имаме изборно събрание, на което ще бъдат представени номинациите за кмет на Русе и на малките населени места и на общински съветници.

   Нямам представа откъде дойде Росен Даскалов, други хора трябва да питате- нито съм го предлагал, нито съм бил и Изпълнителната комисия. Никой не е питал структурата или пък да е номинирал някого. В 20.23 минути снощи ми се обаждат, че тази новина е излязла на сайта на област ГЕРБ.

   Нямаме информация какво и как се е случило, ако е било нужно, щяхме да бъдем уведомени.

Няма разнобой между областното и общинското ръководство, просто си има правила, които всички трябва да спазваме. На въпрос на БНР откъде се появи Росен Даскалов Григоров определи въпроса като правилен и заяви, че не е от общинската структура на ГЕРБ- Русе. Никой от нас не е говорил, не е контактувал с Росен Даскалов. Не мога да отговоря и кой е дал това име в Изпълнителната комисия. Питайте и депутатите, и евродепутатите, които са на снимката.

   Ние се готвим събранието. Срещаме се с хората и това е.

   Каква е била реакцията на обикновените членове на ГЕРБ- ако трябва да кажа честно- щяха да  ни взривят.

    Общинската структура ще има една единствена номинация на ГЕРБ Русе и тя ще е на Пламен Стоилов. Може да има други 10 номинации.

   Още не е ясно има ли реакция и каква ще е от премиера, каза още Григоров.

  По процедура, Пламен Стоилов може да си направи отвод, да предложи друг… на изчакаме да дойде 8-ми август.

   Ето и коментарът на областният лидер Пламен Нунев по повод Декларацията:

     ГЕРБ е лидерска партия -Бойко Борисов и Изпълнителната комисия са тези, които могат и вземат решения за промени в партийните структури на различните нива.

   Колкото до предложението за Росен Даскалов- то то идва именно от г-н Борисов, каза Нунев пред Акцент.БГ.

  Всякакви самоволни тълкувания на Устава са недопустими. Не трябва проблемите в партията да се обсъждат първо с медиите, смята областият председател на ГЕРБ.

Категорично заявявам, че Росен Даскалов не е номинация за кмет на Община Русе. Ако е необходим дебат, нека той се води честно и откровено в офиса на партията.

  И накрая, Декларацията, която е публикувана, е подписана от 26 души, макар и с по-големи обществени отговорности. Но в ГЕРБ Русе членуват 2180 души, чието мнение също трябва да се зачете, смята областният председател.

Коментари

Маринов  
12:30:09 / 2019-08-03

Машинациите които използва тукашният координатор,верен другар на бившият втори в пп-герб,предполагам,ще го "ударят" като бумеранг на по късен етап.Някои от общинските структури в областта,са построени на пясъчен фундамент,който ще "поддаде" в решаващ момент за партията на г-н Борисов!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама