Днес е : Вторник, 2 Юни 2020

Сътрудничеството между Nong Lam University- Виетнам и РУ продължава да се развива и задълбочава

Публикация 31 Jul, 2019 / akcent.bg

   Поредица от работни срещи с колеги от Nong Lam University, в гр. Хо Ши Мин, Виетнам провежда делегация от Русенския университет, водена от ректора чл. кор. д.т.н. проф. Христо Белоев.
   В срещите участват ректорът на университета проф. Нгуен Хай, деканът на инженерния факултет проф. Нгуен Бич, колеги от направленията: земеделие, земеделска техника, транспорт и информатика, колеги от отдел международно сътрудничество и др.
   Направен е  анализ на досегашната дейност по подписания през 2015 година договор за сътрудничество между двата университета.
    Отчетени са постигнатите резултати: обмен на преподаватели, студенти и докторанти по програма Еразъм +, участие в общи събития и провежданата Еразъм седмица в Русенския университет, работа по общи научни теми и др.
    Участниците е срещите са обсъдили са възможностите за бъдещи съвместни дейности.
   В следващите дни предстои да  бъдат договорени параметрите за обучение по общи бакалавърски и магистърски програми, съвместно обучение на докторанти, работа по общи научни проекти, публикации в списания, участие в научни конференции и др.
   Обсъдени са  и общи дейности в асамблеята ASEM "Дунав-Меконг", в дейността на която Русенския университет активно участва.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама