Днес е : Понеделник, 27 Януари 2020

Във Велико Търново започна международен фолклорен фестивал

Публикация 21 Jul, 2019 / akcent.bg

    Във Велико Търново започна Международният фолклорен фестивал, който тази година е 22-ри поред, съобщиха от пресцентъра на общината. Фестивалът е открит с атрактивно дефиле по главната улица на града и с концерт, в които са се включили всички пристигнали групи.

  До 27 юли старопрестолният град ще бъде световна столица на карнавала. Във фестивала участват състави и формации с общо над 350 изпълнители от България, Аржентина, Колумбия, Египет, Грузия, Панама, Китай и Башкирия. Вечерните концерти са в Летния театър и започват в 20,00 ч., входът е безплатен.

  На откриването всички участници са приветствани от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той е поздрави присъстващите от името на кмета Даниел Панов и подчертал голямата популярност на фестивала, превърнал се в една от емблемите на старопрестолния град в България и по света.

   Организатори на проявата са Фондация "Международни фолклорни фестивали", Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF /Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства/ в България.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама