Днес е : Вторник, 4 Август 2020

Първо в Акцент.БГ: Инж. Наков- кандидатурата ми за кмет е фалшива новина

Публикация 18 Jul, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Със зам. кмета никой досега не е разговарял и не го е канил да бъде издиган за кмет на града, още повече и да е имало среща при премиера по тази тема

   Във връзка с публикация в сайт /която скоро след това изчезна/ и препечатана от някои медии , зам. кметът Димитър Наков се обърна към Акцент.БГ с желанието да каже своето категорично становище дали има намерение да се кандидатира за кмет на Русе

"Правя това изявление във връзка с фалшивите новини, които от известно време се разпространяват в нашия град. Спекулациите станаха толкова големи, че вече започнаха да ме касаят лично и затова използвам възможността за право на отговор.

   Твърдо искам да заявя, че всичко, които се приказва и се изнася в интернет пространството, не отговаря на истината. Съжалявам, че много хора са се подвели на т.н. модни фалшиви новини и смятам, че всички, които са се опитали да направят нещо за моя сметка, ще си носят кръста.

  Заявявам, че нямам намерение да се кандидатирам по никакъв начин за кмет. Изписаното досега е изключително недостоверно. Нито към пария ГЕРБ, нито към която и да е друга партия, нито като независим  имам намерение да се кандидатирам за кмет.

      Искам това да стане ясно и да спрат всякакви спекулации на тази тема.

 В момента много проекти се изпълняват в Община Русе и е необходимо спокойно да се работи по тях и с нормално темпо, като се спазват линейните графици. До изборите, а и след това, предстои изключително много работа.

Така, както е започнала обаче предизборната кампания, не смятам, че отива към добър край.

Призовавам да се спазва личното пространство на всеки един, защото в случая лично съм засегнат и се надям все пак да има една цивилизована предизборна кампания от всички кандидати.

   В кръга на шегата- най-щастлив ат споделеното тук ще е моята съпруга.

   На въпрос на Акцент. БГ защо именно Наков са избрали и „издигнали”, след като той е едно от най-доверените заместници на кмета Стоилов и често именно той го е замествал Димитър Наков отговори така:

   Само този, който стои зад тези публикации е на ясно, каква му е била целта, до колко е постигнал една или много цели, си е лично негов проблем. Прави сте, доверието, което съм получил още в първия мандат в екипа на г-н Стоилов е голямо. Той винаги ми е гласувал доверие, често съм го замествал в негово отсъствие. Доверие при изпълнение на големите инфраструктурни проекти в града, свобода при вземане на важни решения за тяхното изпълнение.

   Вероятно една от целите на подобни фалшиви новини е да бъде снето доверието между нас, но смятам, че няма как да се получи."

   Наков категорично отрече и да е имал среща с премиера Борисов, още повече, че времето, за което се твърди за подобна среща, той не е бил в страната. Той заяви още, че никой досега не е разговарял с него и не го е канил да бъде издиган за кмет на града.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама