Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Втори скрубер в "Олео Протеин" пречиства въздуха от днес

Публикация 10 Jul, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Производствените растителни миризми са намалени до минимум

  От днес е въведен в експлоатация втори скрубер за пречистване на изпуснатите в атмосферата   маслени аерозоли. Това съобщи управителят на „Олео протеин” Милен Атанасов.

   Монтирането и пускането в действие на съоръжението продължи месец и съвпада с годишната профилактика на завода.

Новото пречистващо съоръжение е монтирано към охладител – изсушител в пресов цех на завода.

Въздухът преминава през водна завеса, която смъква маслените аерозоли/маслени капки/ в утаителни вани.

По този начин се намаляват ароматните вещества в изпуснатия въздух.

   Поредната еконвестиция на „Булмаркет ДМ” на територията на Дунавска индустриална зона ДИЗ „Тегра” и на Сливо поле е в размер на около 100 000.лв.

   През 2015г. бе монтиран първия скрубер в Олео протеин. Работата му намали чувствително растителните аромати в атмосферата, но малка част от жителите на Мартен заявяваха дисконфорт. Това наложи да се проучи и намери още иден скрубер със съответните параметри на пречистване.

    Чрез съоръжението маслените частици  от преработваните растителни мазнини от слънчоглед и рапица се утаяват, които не са вредни  и реално не замърсява въздуха

Двата скрубера намаляват  миризмите приемани нееднозначно от различните хора аромати.

   Доволни сме, че мениджмънтът на „Булмаркет ДМ” за пореден път показва своето отношение към хората в Мартен. Въпреки че не става въпрос за застрашаващи живота на хората в Мартен, монтирането на този филтър ще ограничи производствените миризми и ще позволи жителите да се чувстват по-комфортно, каза пред Акцент.БГ кметът Димо Тонев.

Коментари

Реклама

Реклама