Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Дългоочакваните тролеи акостираха днес на пристанище "Изток"

Публикация 10 Jul, 2019 / текст и снимки: Румен Николаев

   На Пристанище „Изток” днес акостираха тролеите, които ще попълвят подвижния състав на  Общински Транспорт Русе ЕАД

     12 тролейбуса Skoda TR 21 са закупени от Пилзен (Чехия, които са нископодови  и с механични рамки за колички на средна врата, информира изп. директор Александър Георгиев.

  Допълнително от Лозана (Швейцария) са закупени 5 бр. тролейбуса NAW/Lauber 91T, които са с отлични експлоатационни качества и добре познати на общинския превозвач.

   Всичките 17 тролейбуса са  превозени първо с извънгабаритни платформи до гр. Пасау (Германия), а оттам са натоварени на ферибот и транспортирани по река Дунав.
   След приемането на тролейбусите в депото, те ще преминат основен технически преглед и обслужване, ще бъдат оборудвани със системи за таксуване и следене и в рамките на десетина дни първите от тях ще започнат да изпълняват редовни курсове по транспортната схема на гр.Русе.

С тази покупка се гарантира техническата осигуреност за изпълнение на транспортната задача за период от около 5 години. С новите попълнение на ОТР ЕАД ще бъде възстановено качественото обслужване на пътниците в гр.Русе.

 Общински Транспорт Русе ЕАД работи по подобряване външния и вътрешен вид на превозните средства в автопарка си, както и по уеднаквяване на тяхната визия.

  Община Русе в партньорство с „Общински Транспорт Русе“ ЕАД ще кандидатства с проектно предложение за закупуване на чисто нови електрически автобуси и тролейбуси за обществения транспорт.  Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Русе е 39 млн. лв., с които да се закупят общо между 30 и 40 новопроизведени електрически автобуси и тролейбуси. Едно от условията по процедурата, е дружеството, което обслужва тролейбусния транспорт на Русе, да е общинско.

   Благодарение на предприетите през последните години действия на Община Русе по придобиване на дружеството, това условие и изпълнено, което дава възможност да се кандидатства за финансиране за обновяване на тролейбусния парк на градския транспорт.

Коментари

iceblast88  
14:37:35 / 2019-07-10

Цяла баржа скрап. До кога в Русе автобусите ще са набори на водачите си? Нещо по дърто от някои музей нямаше ли?

Свързани новини

Реклама

Реклама