Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Пенчо Милков : ГЕРБ не искат машинно гласуване, защото то пречи на манипулациите на изборите

Публикация 10 Jul, 2019 / akcent.bg

   ГЕРБ превърнаха изборите в манифактура за възпроизводство на властта

   „ГЕРБ не искат машинно гласуване, защото то пречи на манипулациите на изборите . Не машините провалиха хората. Хората умишлено провалиха машините”.   Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Пенчо Милков.

 „50 милиона от бюджета бяха отделени за машините. Всички възражения в момента, които слушаме- че има проблем с машините, са  следствие на лоша организация”, коментира народният представител, като припомни, че  правилата за машинното гласуване са били обявени 6 дни преди изборите, а машините са сертифицирани  30 минути преди да тръгнат за изборите. „Машината препятства фалшифицирането на протокола и недействителните бюлетини. Само  в България 7 на 100 са недействителните бюлетини. Това е партия и половина в парламента”, каза Милков. Той даде пример, че в останалите страни от ЕС недействителни бюлетини са 3 процента. „ Машинното гласуване е лечение на всички изборни дефекти”, отбеляза Милков. Социалистът коментира, че е гласувал  машинно на предните избори и в неговата секция  не е имало проблем. „Машините са обективни. Те не подлежат на умора и на грешки”, изрази мнение той.

    „Машините трябваше да се купят, вместо да се плати наем, който е  70 на 100 от цената им”, заяви Милков, като допълни, че те могат да се ползват при десетки избори.

   „ГЕРБ превърнаха изборите в манифактура за възпроизводство на властта”, коментира той. Социалистът изтъкна, че отново управляващите  променят изборните правила 3 месеца преди изборите. „В 11 областни града  ГЕРБ са само с 1000 гласа над БСП и затова ги е страх”, завърши Пенчо Милков.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама