Днес е : Понеделник, 3 Август 2020

Кметът Стоилов подаде сигнал до прокуратурата срещу поредната клевета

Публикация 20 Jun, 2019 / akcent.bg

   Сигнал до Окръжна прокуратура-Русе и Съвета за електронни медии е подал днес кметът на Русе Пламен Стоилов. Поводът е публикация в електронен сайт от тази сутрин, в която се разпространяват клеветнически твърдения.

   Публикацията е със заглавие: „Арестуват кмета на Русе“ и е направена от сайт, който не е посочил нито авторите си, нито собствениците си. В информацията дори се стига дотам, че се съобщава, че на кмета Стоилов е поискана вече оставката от редица обществени и бизнес-организации поради несправяне с работата и съмнение в корупция. За да се всее паника у гражданите и да се внуши достоверност, авторите на дописката са поставили снимка от миналата година, когато полицията бе заградила сградата на общината след фалшив сигнал за бомба.

   „Значи това са хора, които работят за пари и обслужват конкретни партии. По съответния законов ред ще си търся правата. Сезирам окръжния прокурор и СЕМ конкретно за тази нагла публикация, която беше тази сутрин“, каза Стоилов.

   Това не е първата клевета, която се разпространява по адрес русенския кмет от анонимни сайтове, но този път ще се очаква реакцията на държавните органи.

   Източник: БНР

Коментари

Петров  
10:11:27 / 2019-06-21

Една от богатите партии в България,започна предизборните си машинации доста далеч преди 20-октомври, когато са изборите за местно самоуправление.Неистовото желание на един системен играч във всички досегашни избори за кмет на Русе,задейства "машината",пожелавайки си победа тази есен.Ще употребя баналната мисъл,като кажа: Русенската общественост,една от най- интелигентната в държавата,няма да постави оценка на неизпитан ученик! Живеещите в гр. Русе граждани,дано правилно да са погледнали на днешния облик на града ни, който обитават.

Унуфри  
20:35:17 / 2019-06-20

И кое по-точно е клевета?

+++  
20:00:11 / 2019-06-20

Той тоз малкия гном да се радва, че още не са го ошамарили!!!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама