Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Бръшлен се радва на добре ремонтирани Клуб на пенсионера и Здравна служба

Публикация 17 Jun, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

   На празника на Св. дух днес в Бръшлен бяха открити реновираните Клуб на пенсионера и помещения на Здравната служба. Сериозният ремонт е извършен със средства на Община Сливо поле.  

   Този добре ремонтиран клуб със сигурност ще бъде изпълнен и със съдържание. Това каза днес при откриването на сериозно ремонтирания  пенсионерски клуб в с. Бръшлен кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов. Всъщност отпуснатите средства са от общинския бюджет. Това място ще позволи да се създават нови интересни инициативи, да се поддържат обичаите и традициите в района. Атанасов поздрави най-активните членове на пенсионерския клуб и почерпи щедро по случай добрия повод. Кметът на Бръшлен Димчо Петров пък също благодари за навременната общинска подкрепа, тъй като от 330 жители в селото 45 от тях. Председателката на местния клуб Мария Стоева бе най-доволна, тъй като хората от третата възраст ще имат едно нормално място, където да се събират.

    Преди близо 10 години с 6000 лева е започнало изграждането на пенсионерския клуб, сподели с присъстващите председателят на ПК "Бръшлян" и общински съветник Йордан Тодоров. В периода 2019- 2014 г., когато е бил кмет, Община Сливо поле дава допълнително средства в размер на 8 000 лева.

   С голямо удовлетворение приемам и факта, че отново Община Сливо поле се ангажира и ремонтира основно клуба на хората от третата възраст и сега има този добър и приветлив вид, за да могат всички пенсионери да идват и прекарват хубави мигове в него, каза още Тодоров. Той смята, че от страна на кооперацията скоро клубът ще има и климатик.

   Подарък за клуба имаше и от председателят на Общинския клуб Веска Узунова, която умело координира и води дейността на всички пенсионерски клубове.

   След това бе открита по стара българска традиция с хляб и сол обновената сграда на Здравната служба. Фелшерката Гинка Венева пожела скоро да види в нея по-млади медицински специалисти. Задоволство от получената подкрепа изрази и кмета Димчо Петров, за когото проблем ще бъде само детският кабинет да има посетители, тъй като почти не са останали "създатели на ново поколение".

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама