Днес е : Събота, 30 Май 2020

Започнал е мащабен ремонт на републиканския път между общините Свищов и Ценово

Публикация 15 Jun, 2019 / akcent.bg

   Започнал е мащабен ремонт на републиканския път между общините Свищов и Ценово, съобщиха от пресцентъра на община Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев е посочил, че стойността на проекта 4.1 млн. лева, а за реализацията са предвидени няколко етапа.

   Паралелно с ремонта на отсечката от първия етап, която ще обхване границата с община Ценово до гробищния парк на село Вардим, ще започне проектирането и на втория участък, от село Вардим до Свищов.

   Предстоят съгласувателни процедури за ремонта на моста в местността "Паметниците" в крайдунавския град, който също е част от проекта, е посочил Генчев. Той е уточнил, че се очаква пътят да бъде завършен до средата на месец септември.

   Директорът на Областното пътно управление във Велико Търново инж.Венцислав Ангелов е посочил, че във връзка с ремонта е въведена временна организация на движението, а трафикът ще се регулира със светофар и пренасочване на автомобилите през съседни села. Средствата за ремонта на близо 19-километровата пътна отсечка са осигурени от Републиканския бюджет.  БТА

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама