Днес е : Четвъртък, 28 Януари 2021

КРИБ: 19 фирми в област Русе получиха призове за социално отговорни компании в рамките на "Гласът на българския бизнес"

Публикация 30 May, 2019 / akcent.bg

„Агрола екоинвест“ ООД е най-голямата овощна градина в България, обяви управителят и Данко Павлов

   Церемония по връчването на наградите от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания - партньор на община”, за 2018 г. в област Русе се проведе днес в син салон на хотел "Дунав плаза".

  Събитието откри регионалният председател на регионалната работодателска структура  Милка  Тя определи дейността и за двете години от създаването и като ползотворна за 25-те фирми и компании, които членуват в нея. В словото си зам. председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов говори за предизвикателствата пред българския биднес, необходимостта от пратньорство с общините, все по-актуалното дуално обучение и за необходимостта фирмите да рачотят на светло.

 Инициативата на КРИБ има 8-годишна история, като в Русе тя се провежда за първи път. Бяха номинирани 17 компании, които развиват своята дейност на територията на общините Бяла, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово.   Други две и община Русе получиха специални награди.

    От община Бяла наградени бяха МБАЛ „Юлия Вревска“ ЕООД, която се е утвърдила като диагностично-консултативен и лечебен център за населението от Бяла, Борово, Ценово и част от Две могили, Полски Тръмбеш и Свищов, като обслужва общо повече от 70 000 души.

   „Надежда – М“ ООД, която започва своята дейност още през 1996 г. с производство и търговия с месо и месни изделия, а от 2006 г. дружеството извършва и транспортни услуги, като фирмата е на едно от първите места по внесени данъци и такси в общинския бюджет, както и ЕТ „Камен Шишков“, която е специализирана в сферата на обработка на земеделска земя, производство на зърно и преработка на слънчоглед за износ в страните от Европейския съюз.

   „Дикрет Телемедия“ ЕООД, производителят на захарни изделия, вафли и различни видове бисквити и солети „Великови – ДМ“, както и „Органика България“ ЕООД бяха удостоени с награди от КРИБ за фирми първенци в областта на социалната отговорност от територията на община Две могили.

   От община Иваново наградите на КРИБ отидоха при „Тити 2“ ЕООД – фирма, специализирана в областта на туризма, „РПК Правда КООП 2008“, опериращи в търговията на дребно и земеделието, както и при „Винарски съюз“ АД.

    Наградените русенски фирми са „Еконт Експрес“, „Нетуъркс България“ и „Ас строй“ ЕООД, профилирани в производството на широка гама метални изделия.

    Строителното дружество „Моллов – Пласт“ ЕООД, „Фишери 2009“ ООД, както и „Великов Агро“ ООД бяха призьорите от община Сливо поле. Николай Великов, еправител на фирмата благодари на общинската управа за 4-годишното ползотворно партньорство. От своя страна кметът на Сливо поле Валентин Атанасов зоави, че общината ежегодно търси и намира благоприятни условия за бизнеса, като по този начин се създават условия хората да остават в общината и да я чувстват като едно добро място за живеене.

   От община Ценово за победители бяха избрани „Агрола екоинвест“ ООД и „Булстрой“. „Агрола екоинвест“ ООД е най-голямата овощна градина в България, заяви управителят и Данко Павлов и изрази убеждението си, че това ще бъде една райска градина за хиляди българи, избрали БЪЛГАРСКОТО заради неподправеното качество.

В края на церемонията бяха връчени и две специални награди,  на „Астра биоплант“ ЕООД и на „Дунарит“ АД. Ще продължим да си партнираме успешно с Община Сливо поле и да създаваме добри условия за живеене на хората, декларира управителят на „Астра биоплант“ Димитър Минчев.

     На събитието, което беше съвместно осъществено от местната структура на КРИБ, общините от региона и Областна администрация Русе, присъстваха заместник-председателят на Управителния съвет на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов,  заместник-кметът по европейско развитие на община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, , председателят на КРИБ Русе Милка Трифонова, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, кметовете на общините Иваново, Сливо поле, Две могили, представители на фирми, институции и други гости.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама