Днес е : Четвъртък, 2 Юли 2020

Борисов се страхува: Четвъртък и петък ще ни правят Костинброд

Публикация 19 May, 2019 / akcent.bg

етвъртък и петък ще ни правят Костинброд." Това заяви премиерът Бойко Борисов на финала на най-голямото предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София. На форума присъстваше и кандидатът за председател на ЕК от Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер.

 

   Тези думи, с които Борисов предупреди партията си, бяха като заключение на речта му. "Видяха, че изядохме шамарите, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши", каза Борисов. По всяка вероятност Борисов имаше предвид скандала с новите апартаменти на управляващите, заради който лидерът на парламентарната група Цветан Цветанов се раздели с поста си и депутатското място. Борисов предположи, че активното мероприятие може да бъде и в деня за размисъл, за да не може да се реагира.

   На 11 май 2013 г., в деня за размисъл преди изборите, тогавашният изпълнителен директор на TV7 Николай Бареков в пряко предаване от Костинброд, където се печатаха бюлетините за изборите, обяви, че се готви фалшификация и са отпечатани допълнително 400 хил. бюлетини. Сигналът до прокуратурата е подаден от Мая Манолова, тогава член на ръководството на БСП. Прокуратурата повдигна обвинение за престъпление по служба на Росен Желязков в качеството му на главен секретар на служебното правителство и през април 2015 г.  той беше опрадван. На почти всички избори оттогава от ГЕРБ предупреждават за нов "Костинброд".

   Борисов призова структурите да помолят хората да се върнат в неделя да гласуват, защото за "нещастие" времето в дългия предизборен уикенд ще бъде хубаво.

   Борисов разкритикува президента Румен Радев заради започналите сондажи за избор на нов главен прокурор. "Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството, какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", заяви Борисов.

   В началото на изказването си Борисов нападна и "Демократична България" и ДСБ, които като членове на ЕНП не се вслушали в призива на председателя на Европейската народна партия Джоузеф Дол всички партии от политическото семейство да се явят заедно, като ги нарече "помагачи на БСП".

   В речта си Борисов припомни познатите успехи на държавата и се зарече, че следващите месеци ще се строят нови заводи. "И то точно такива, от каквито има нужда държавата, реални инвестиции", каза Борисов.

Коментари

Марков  
12:36:42 / 2019-05-20

Страшна суматоха се е настанила в редиците на днешните управляващи.Убедени,че губят изборите за Брюксел на 26-май, започват да измислят причини,споменават Костинброд,и други видения в сънищата си, които ги стресират и не им дават покой нон стоп.Измествайки далаверата на Цветанов,с която той удари в "сърцето" пп-герб,те търсят врагът на "Позитано",забравейки,че хората няма да гласуват толкова за социалистите,колкото против управляващата партия днес!

Свързани новини

Реклама

Реклама