Днес е : Неделя, 27 Септември 2020

Албена черпи гостите си с нова ракия - собствено производство

Публикация 15 May, 2019 / akcent.bg

„Еко Агро“ и Исперих произвеждат новата „Златна слива“

   Нова ракия собствено производство ще пият гостите на ваканционно селище Албена. Висококачествената напитка носи името „Златна слива“, а първата реколта е от 15 хиляди бутилки.

   Сливите, от които се произвежда ракията, се отглеждат на площ от 140 декара в землището на село Преспа, община Балчик. Те са от сортовете топ five, топ end, харганта и презента. Всички са биологично сертифицирани, което още веднъж потвърждава високото им качество. За производството на ракията са използвани 61 тона биосливи.

   Самата ракия се произвежда в хладно-консервен комбинат Исперих. Градът е известен със своите традиции в производството на плодови дестилати. Тяхната продукция може да се открие във всички високо класни търговски обекти за алкохол у нас, както и извън страната – във Великобритания, Германия, Италия и Франция.

   Името, избрано за ракията, е препратка към тазгодишния юбилей, който ваканционно селище Албена празнува.

   Гостите на комплекса ще имат възможност да се насладят на ракията „Златна слива“ както в хотелите на база Ол инклузив, така и в а ла карт ресторантите “Ciel Bleu”, “Beerhouse”, “Старият дъб” и новия „Mamma mia“. Тя ще се разпространява и в магазинната мрежа, както и онлайн на сайта на „Еко Агро“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама