Днес е : Вторник, 2 Март 2021

Магистралата до В. Търново и новият мост при Русе се отлагат, поне до след 2 години

Публикация 11 May, 2019 / akcent.bg

Мостът край Русе зависел от румънците, заяви премиерът

     В рамките на седмица може да започне изграждането на нов мост между България и Румъния при Свищов. Това обяви при посещението си днес в Русе премиерът Бойко Борисов. Новото съоръжение ще се изгражда с публично-частно партньорство и държавата няма да има почти никакъв ангажимент. Това обаче не означава, че няма да се строи мост и при Русе.

      „За да се бави изграждането на мост при Русе това зависи от румънците. Просто от другата страна е тресавище, блата и ще им струва много пари. Но ние много натискаме и това ще се случи. Мостът при Русе вече не може да поема трафика. Русе ни е жизнено важен за товарите и Дунавската стратегия“ категоричен бе премиерът.
 

      До две години може да започне изграждането на магистралата Русе –Търново. Това ще стане след като магистрала Хемус достигне до Велико Търново. За първоначалното й  строителство ще бъдат заделени 200 000 000 лева.   

Коментари

Маринов  
12:15:46 / 2019-05-12

Много журналисти от придворните медии,угоднически цитират какво е казал г-н Борисов.Преди два ни,чухме той да използва клишето,че най много се лъже преди избори и след лов.Преди три дни,заяви пред много микрофони,ехото отекна и глухите чуха,че президента Радев, правел предизборна кампания,забележете,с държавни пари,въпреки,че знаем,че той е на половината от мандата си като време.Обикаляйки България,г-н Борисов да не би да "троши" пари от неговата сметка в Н-ската банка?"Магистралата" Русе-Велико Търново,"вкара"много депутати от 19-ти МИР в НС и много общински съветници в т. нар.местен парламент. Изборите независимо за какво са,са едно състезание,в което трябва да победи по добрият.Мисля си,че за тридесет години народа ни разбра и със сигурност ще отдели този път зърното от плявата!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама