Днес е : Понеделник, 27 Януари 2020

Изложение ще покаже най-добрите пенливи вина

Публикация 08 May, 2019 / akcent.bg

Розета се пият вече през цялата година, защото са леки, безгрижни

    Независимо от световните икономически тенденции, пенливите вина и розета са единствените, които бележат постоянен ръст през последните години. Интересът към този тип вина се увеличава и те завладяват все по-широка публика. А ако има нещо общо между тях то е, че те са най-добър приятел на храната и не случайно продължават да са хит на пазара от години насам. Затова и по време на изложението Discover.Vino World 2019 ще има две обособени зони, посветени именно на пенливите и розовите вина. Третото издание на изложението с дегустации на чуждестранните вина у нас ще се проведе на 10 и 11 май, в зала 6 на НДК. Discover.Vino World предоставя уникална възможност за всички любители и широката публика да се ориентират в огромното предлагане на розови и пенливи вина у нас.

   Отварянето на бутилка пенливо, или дори изпиването само на една чаша, правят живота специален, а моментът става празник. Независимо дали става дума за вината от Шампан, за испанската кава, за френския креман, италианските просеко и Франчакорта или португалски пенливи, удоволствието от хубавото пенливо вино е неповторимо. По време на Discover.Vino World предлагаме редкия шанс да опитате десетки различни пенливи вина събрани под един покрив. И макар, че изложението с дегустация на най-добрите чуждестранни вина у нас се провежда на прага на лятото, това съвсем не означава, че розетата са запазени за летните месеци. Или поне вече не!

    Розета се пият вече през цялата година, защото са леки, безгрижни, понякога лекомислени и често неангажиращи. Те са приятни и лесни за пиене, а и за съчетаване с храни и сезони. Това са вина, които се пият навсякъде – с най-разнообразна храна или като аперитив, в ресторанта, на терасата, на пикник или парти. Все по-често се появяват и такива, които са на по няколко години и предлагат завидна комплексност.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама