Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Мария Габриел и Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе 2019“

Публикация 04 May, 2019 / akcent.bg

   „Благодарим Ви за това, че България е изписана със златни букви в историята на спорта. На вас млади хора пожелавам вдъхновение и упорит труд, за да издигнете на още по - големи висоти българската тежка атлетика. Спортът възпитава и отношенията между хората. Пожелавам на всички да се гордеем с постиженията ви“, каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“ 2019. Те приветстваха над 100 участници от цялата страна в спортната зала на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Сред официалните гости на турнира бяха още народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири като Нено Терзийски, Норайр Норикян, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев, Алан Цагаев.

   Състезанието се провежда по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени. Освен индивидуално, ще има и отборно класиране. 

   Награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали от русенския клуб и предметни награди от Ученическата спортна школа - Русе.

   Домакин на събитието е Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ с председател доц. д-р Кирил Панайотов.

      Купуването и продаването на гласове е престъпление!

           Русе

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама