Днес е : Вторник, 25 Февруари 2020

Ураганен вятър, силен дъжд и на места градушка в Двемогилска община

Публикация 01 May, 2019 / akcent.bg

    Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, на места и с градушка, е нанесъл в късния следобед щети в няколко населени места в община Две могили, област Русе. Обстановката вече е спокойна, съобщи кметът на Две могили Божидар Борисов.
   От бурята в село Бъзовец била наводнена къща, имало свлечена кал по участъци от главния път в населеното място, отнесен бил и част от асфалта на странична улица.
    В село Баниска са нанесени щети на няколко ламаринени покрива на стопански постройки, изпочупени са също керемиди на къщи. Силният вятър прекършил и 15 големи бора в двора на детската градина, но сградата не е засегната.
   Борисов обясни, че паднали дървета имало и по пътя между селата Помен и Могилино, както и в Каран Върбовка. Големи камъни и кал са се свлекли на третокласния път между селата Пепелина и Широково, като движението в участъка вече е проходимо.
    Екипи са работили в засегнатите от бурята райони, като дейностите ще продължат и в идните дни.

    Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев заяви, че не са постъпвали сигнали за щети от други места в областта. Не е имало и населени места без ток и вода.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама