Днес е : Събота, 23 Януари 2021

Министърът на образованието инспектира ремонта на СУ „Христо Ботев“ и взе участие в две конференции

Публикация 16 Apr, 2019 / akcent.bg

   След официалното откриване на завършената детска градина „Пинокио 2“ днес“, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се запозна с напредъка по ремонтните дейности в СУ  „Христо Ботев“, част от същия проект, който обхваща общо пет русенски учебни заведения. Заедно с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архитект Живка Бучуковска, народните представители от ПП ГЕРБ  Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, както и началникът на РУО Росица Георгиева, инспектираха дворните пространства и класните стаи, по които в момента се работи.

   След това в Канев център се състоя 12. Национална научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“, в която беше представен добрият педагогически опит в предучилищното образование. „Нашите деца са бъдещето и вашата роля в тяхното изграждане като личности е изключително значима. Ето защо се обръщаме с уважение към вас и ви уверявам, че ще продължаваме да инвестираме в образование“, заяви г-н Стоилов по време на откриването в обръщение към преподавателите.

    По-късно в зала „Европа“ се проведе граждански диалог „Европа в нашия дом“ с участието на 200 учители от русенска област. В него участие взе и председателят на комисията по образованието и науката в 44-тото Народно събрание Милена Дамянова. Бяха обхванати различни теми, свързани с образованието – за ролята на училището и преподавателите в изграждането на личността; за значимостта на добрата подготовка в професионалното образование и кариерното развитие; за възможностите, които дават европейските структурни фондове; засегната беше и ролята на дигитализацията в съвременното общество.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама